UE sustine Romania in efortul de a consolida capacitatea administrativa

A fost lansat proiectul de twinning “Consolidarea capacitatii administrative in vederea asigurarii transparentei si eficientei fluxurilor financiare catre si dinspre Bugetul Uniunii Europene” finantat de Uniunea Europeana.

Uniunea Europeana continua sa sustina Romania in efortul de a consolida capacitatea administrativa in vederea asigurarii transparentei si eficientei fluxurilor financiare catre si dinspre Bugetul Uniunii Europene.

Ministerul Economiei si Finantelor din Romania si partenerul de twinning, Ministerul de Economie si Finante al Greciei, a lansat proiectul de twinning “Consolidarea capacitatii administrative in vederea asigurarii transparentei si eficientei fluxurilor financiare catre si dinspre Bugetul Uniunii Europene”. Acest proiect este finantat de Uniunea Europeana cu 998.627 Euro in cadrul Programului PHARE 2005.

Obiectivul general al acestui proiect de twinning este de a continua consolidarea cadrului legal si a capacitatii administrative a Ministerului Economiei si Finantelor pentru coordonarea tuturor fluxurilor informationale si financiare catre si de la bugetul UE in concordanta cu cerintele pentru aderarea la UE prin consolidarea managementului financiar si al procesului bugetar.

Rezultatele asteptate ale celor 20 de luni ale proiectului de twinnig vor fi obtinute de o echipa de peste 15 experti greci lucrand impreuna cu partenerii lor romani.

Rezultatele estimate sunt:

– Armonizarea deplina a cadrului legal pentru procesul bugetar cu regulamentele si principiile UE;

– Proiectarea metodelor de lucru si a procedurilor adecvate;

– Coordonarea intre toate institutiile nationale implicate in elaborarea si monitorizarea bugetului national, in special in legatura cu veniturile sale de la bugetul UE si contributiile sale la bugetul UE;

– Dezvoltarea cunostiintelor si aptitudinilor personalului tuturor institutiilor competente astfel incat acestia sa cunoasca acquis-ul in domeniu si sa fie capabili sa-si indeplinesca indatoririle.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.