Compania de Factoring imprumuta 15 mil euro pentru afaceri cu IMM-urile

IMM-rile primesc 15 milioane euro prin intermediul unei solutii de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii.

Compania de Factoring, detinuta de Banca Transilvania si de Intermarket Bank Viena, vrea sa obtina credite suplimentare de peste 15 milioane euro pentru finantarea contractelor incheiate cu firmele mici si mijlocii. Compania de Factoring doreste sa-si consolideze relatia cu bancile comerciale de la care a obtinut finantari pana in prezent, inclusiv cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) de la care a contractat 6,5 milioane euro. Totodata, isi propune sa identifice noi oportunitati de finantare de minimum 15 milioane euro (circa 47 milioane lei) de la alte banci comerciale, pana la sfarsitul anului.

In momentul de fata, sectorul IMM-urilor are o pondere de 80% in cadrul Companiei de Factoring. De asemenea, 70% din cresterea de portofoliu este reprezentata de industria materialelor de constructii, industria alimentara si de industria bunurilor de larg consum.

Compania de Factoring a obtinut in primul trimestru o valoare totala a contractelor de 20 de milioane de euro, ca urmare a cresterii numarului de clienti. Directorul general al companiei estimeaza pana la sfarsitul anului un volum de afaceri de peste 100 milioane euro, in conditiile in care piata romaneasca a factoringului va atinge un volum de aproximativ un miliard de euro.

Factoringul reprezinta o solutie de finantare pentru termenele lungi de plata a facturilor, prin care se creeaza un avantaj competitiv pentru companii, in special pentru IMM-uri. Apare, astfel, posibilitatea cresterii cifrei de afaceri sau, dupa caz, a realizarii de investitii. De asemenea, factoringul dezvolta flexibilitatea firmei de a-si asuma termene de plata variate.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.