AOAR monitorizeza activitatea institutiilor cu atributii in utilizarea fondurilor structurale

AOAR a initiat Grupul de Initiativa pentru a monitoriza modul in care institutiile publice din Romania vor acorda fondurile structurale.

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) a organizat in luna iulie o conferinta de presa privind “Crearea unui grup de monitorizare a activitatii institutiilor cu atributii in utilizarea fondurilor structurale”.

AOAR a initiat un grup de monitorizare format din reprezentantii patronatelor, sindicatelor, mediului de afaceri, bancilor si ONG-urilor pentru a monitoriza modul in care institutiile publice din Romania vor acorda fondurile structurale.

Obiectul monitorizarii il constituie modul in care instititiile publice, ministerele, autoritatile de management, autoritatile locale realizeaza activitatile prevazute de lege pentru a asigura utilizarea fondurilor structurale puse la dispozitia Romaniei de catre Uniunea Europeana.

Activitatea Grupului de Initiativa:

– va da publicitatii lunar un Buletin ce va exprima opinii asupra activitatii institutiilor monitorizate;

– va prezenta proiectele finantate, date importante privind activitatile anuntate de autoritatile de management.

Pentru activitatea de monitorizare curenta a informatiilor publice se va coopera prin punerea in comun a informatiilor de care dispun membrii Grupului de Monitorizare. Pentru intocmirea de rapoarte detailate, analize tematice, sondaje sau alte activitati complexe vor fi identificate surse de finantare individuale pentru fiecare actiune independenta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.