Judetul Prahova semneaza primele doua contracte de finantare din REGIO!

Prahova, ADR Sud Muntenia, proiecte, POR, REGIO, finantare nerambursabila

Primul proiect este realizat in parteneriat de catre Consiliul Judetean Prahova si Consiliul Judetean Dambovita si vizeaza “Reabilitare DJ 101G Tatarani (DJ 101D) – Brazi – Brazii de Jos – Tinosu – Sirna – Habud – Crivatu (DN 1A) km 0+000-km 24+020, Jud. Prahova, km 24+020+Km30+120, Jud. Dambovita”.

Valoarea totala a proiectului este de 45.802.088,03 lei, din care:
– valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 33.229.951,06 lei;
– valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 4.417.854,76 lei;
– co-finantarea eligibila a beneficiarului: 768.322,57 lei.

Obiectivul proiectului il constituie imbunatatirea accesibilitatii zonei intens populate de peste 33.000 de locuitori, ce asigura aprovizionarea cu legume si fructe a municipiului Ploiesti (zona asigura peste 10% din piata locala oraseneasca de legume si fructe), din vecinatatea zonei industriale Brazi si de la limita dintre judetele Prahova si Dambovita, precum si facilitarea traficului intraregional in vederea stimularii dezvoltarii durabile locale si regionale.

Totodata, prin implementarea acestui proiect se doreste imbunatatirea conexiunii dintre drumurile nationale DN 1A si DN 1 si facilitarea transportului de marfa pe ruta Ploiesti-Targoviste-Bucuresti, dar si a transportului local, zonal si intraregional.

Cel de-al doilea proiect pentru care s-a semnat contactul de finantare vizeaza “Reabilitarea si modernizarea retelei de strazi urbane, oras Mizil, judetul Prahova”. Beneficiarul proiectului este Primaria orasului Mizil.

Valoarea totala a proiectului este de 10.503.848,27 lei, din care:
– valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 7.598.509,63 lei;
– valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 1.004.935,84 lei;
– co-finantarea eligibila a beneficiarului: 180.958,73 lei.

Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea accesibilitatii orasului Mizil si cresterea mobilitatii populatiei, a bunurilor si a serviciilor, in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile. De asemenea, prin aceasta investitie se va fluidiza traficul in orasul Mizil si se vor elimina blocajele rutiere in punctele strategice ale localitatii prahovene.

“Cele doua proiecte din Prahova pentru care s-au semnat contractele de finantare, atat cel realizat in parteneriat de catre Consiliile judetene Prahova si Dambovita, cat si cel din orasul Mizil au un rol foarte important in dezvoltarea durabila locala si regionala. Reabilitarea si modernizarea drumului vor ajuta la dezvoltarea unei bune colaborari socio-economice intre judetele Prahova si Dambovita. Proiectul orasului Mizil este un exemplu de succes, contractul semnat astazi demonstrand ca si orasele mici pot obtine finantare pentru reabilitarea infrastructurii. Aceasta reusita poate fi multiplicata in toata regiunea Sud Muntenia, astfel incat sa fie absorbite fondurile nerambursabile acordate pentru perioada de programare 2007–2013 pe cele cinci axe prioritare ale REGIO.”, a declarat Liviu Musat, directorul ADR Sud Muntenia.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.