68,638 milioane euro pentru cooperarea Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina

Fonduri europene in valoare de 68,638 milioane euro vor fi folosite pentru finantarea activitatilor adiacente Programului Operational ENPI CBC Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013.

Joi, 19 iulie 2007 in Ungaria, a avut loc cea de-a sasea reuniune a Grupului Comun de Coordonare constituit pentru elaborarea Programului Operational ENPI CBC Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, finantat prin Instrumentul European pentru Vecinatate si Parteneriat (ENPI).

Programul Operational ENPI CBC Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, finantat prin Instrumentul European pentru Vecinatate si Parteneriat (ENPI), are un buget comun de 68,638 milioane de euro, pentru perioada 2007-2013 si urmareste atingerea urmatoarelor obiective generale: dezvoltarea economica si sociala, provocari comune, granite eficiente si sigure, finantarea unor activitati tip “people to people”.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Nationala si institutie coordonatoare a activitatii de programare la nivel national pentru perioada 2007-2013, este responsabil pentru coordonarea activitatii structurilor parteneriale de lucru constituite pentru activitatea de programare la nivel national.

Cea de-a 6-a intalnire a Grupului Comun de Coordonare se inscrie in calendarul procesului de programare si s-a bucurat de participarea reprezentantilor statelor partenere in program (Ungaria, Slovacia, Romania si Ucraina) precum si de participarea reprezentantilor Comisiei Europene.

In cadrul acestei intalniri s-au discutat si analizat stadiul evaluarii strategice de mediu si varianta revizuita a programului (prioritatile, masurile programului, aspecte privind structurile de management, controlul si managementul financiar, aspecte privind analiza ariei programului din punct de vedere economico-social, al educatiei, mediului si infrastructurii).

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.