Credit Europe Bank isi majoreaza capitalul social

Actionarii Credit Europe Bank au aprobat majorarea capitalului social cu 125 milioane lei pana la 300 milioane lei pentru a sustine expansiunea bancii, dezvoltarea activitatii si marirea cotei de piata.

Majorarea de capital a fost aprobata de actionarii bancii si se face prin emiterea unui numar de 58,13 milioane actiuni. Acestea pot fi subscrise de actionari proportional cu numarul de titluri detinute timp de o luna de la data publicarii hotararii actionarilor in Monitorul Oficial.

Actiunile nesubscrise vor fi oferite actionarilor care au cumparat integral actiuni in prima etapa si au comunicat in mod expres ca vor sa subscrie actiuni noi.

Actionarul majoritar al Credit Europe Bank (fosta Finansbank Romania) este Fiba International Holding NV, parte a grupului financiar turc Fiba, care detine 89,80% din actiunile bancii.

La sfarsitul lunii martie 2007, portofoliul de credite al Credit Europe Bank a ajuns la 530 milioane euro, in conditiile in care activele erau de 815 milioane euro, potrivit oficialilor bancii. La finalul anului trecut, imprumuturile acordate de banca insumau 447 milioane euro.

In prezent, Credit Europe Bank are o cota de piata de 1,5% dupa active, iar presedintele bancii vede o crestere a acesteia in perioada urmatoare cu circa 0,1% pe trimestru, astfel incat pana la sfarsitul acestui an, banca sa controleze circa 1,8-1,9% din piata bancara romaneasca. Pentru 2008, presedintele bancii, Tamer Ozatakul, ia in calcul o cota de 2,3-2,5%, iar pentru 2009 chiar de 3-4%.

Sursa: News In

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.