Primarul din Santana de Mures a derulat bani europeni prin firma nevestei

Lucrarile pentru introducere a canalizarii in comuna Santana de Mures au fost realizare de firma Socot unde asociat unic si administrator era nevasta primarului. Clubul de echitatie al primarului a furnizat produse de balastiera, fara a avea avizele necesare si fara a plati nici un fel de impozit pe profit.

Accesarea de fonduri europene pentru proiectul SAPARD de introducere a canalizarii in comuna Santana de Mures, situata la 3 km de Targu-Mures, a fost de rau augur pentru primarul comunei, Viorel Bubau. Licitatia organizata pentru executarea lucrarilor de canalizare a dat drept castigatoare firma Socot SRL Targu-Mures. Insa ancheta procurorilor DNA a relevat, ulterior, faptul ca o buna parte a lucrarilor au fost subcontractate, de catre firma Socot, unei firme din comuna, Scorillo Prod SRL. Acolo unde asociat unic si administrator era nevasta primarului Bubau.

Anchetatorii au descoperit si faptul ca printre subcontractantii angajati de Socot SA la lucrarea de introducere a canalizarii in comuna s-a mai numarat si Clubul de Echitatie “Scorillo”, club prezidat de insusi primarul Bubau, mare amator de sporturi hipice. Pare chiar comic: un club de echitatie a furnizat “produse de balastiera”, fara a avea avizele necesare si fara a plati nici un fel de impozit pe profit. Interpunerea firmei nevestei, ca si cea a propriului club de echitatie pe firul afacerii dovedesc destul de limpede ca primarul Viorel Bubau a fost extrem de interesat in a-si aloca siesi o felie consistenta din banii europeni.

Anchetatorii au mai retinut in sarcina primarului Bubau si alte infractiuni, dintre care remarcam desfiintarea bazei sportive din comuna, pentru a croi pe acolo drum canalizarii. Aceasta desi Legea educatiei fizice si sportului prevede clar ca orice baza sportiva poate fi dezafectata numai in baza unei hotarari de Guvern care sa aprobe acest
lucru – in cazul de fata, nici vorba de asa ceva – si cu conditia construirii, in prealabil, a altei baze noi, echivalente cu cea desfiintata.

Nici acest lucru nu a fost facut. In aceasta privinta, Bubau a dat vina pe consilierii care au aprobat dezafectarea terenului de fotbal, desi proiectul de hotarare fusese initiat, si semnat ca atare, chiar de el insusi. Cat despre clubul sau de echitatie care se ocupa cu livrari de balast, primarul din Santana s-a justificat spunand ca balastul provine de la amenajarea unui teren de echitatie.

Deocamdata, Viorel Bubau a fost deferit Justitiei, urmand ca procesul sau sa inceapa la toamna. Impunatoarea sa vila a fost pusa sub sechestru de catre procurori. Ar mai fi de lamurit, insa, si un alt aspect: complicitatea conducerii SC Socot SA cu primarul Bubau. Daca acesta din urma s-a ales cu dosar penal si va fi judecat pentru ca si-a varat mana pana la cot in banii europeni destinati comunei (e vorba aici de vreo 53.000 de euro), pe cei de la Socot nu-i intreaba nimeni cum de s-au asociat cu firma nevestei primarului si cu clubul de echitatie al acestuia. Probabil, trebuie platit cumva comisionul pentru castigarea licitatiei.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.