Unicredit Leasing vrea sa finanteze autoritatile publice cu cel putin 180 milioane euro

Unicredit Leasing este pregatita cu peste 180 milioane euro pentru finantarea proiectelor publice in a doua jumatate a anului, dupa ce s-a inscris in cursa pentru a castiga licitatii de zeci de milioane de euro.

Finantarea publica reprezinta o prioritate pentru Unicredit, alaturi de segmentul echipamentelor.

In a doua jumatate a anului sunt cele mai multe licitatii publice cu finantari in leasing, care presupun achizitii la nivelul ministerului sau la nivelul atoritatilor locale. Autobuzele sunt cele mai frecvente obiecte pentru care se organizeaza licitatii, deoarece numeroase autoritati locale isi innoiesc parcul auto. Mai poate fi vorba despre autoturisme, camioane de peste 3,5 tone sau autospeciale.

In ultimii ani, Unicredit Leasing si HVB Leasing au castigat impreuna 85 de licitatii cu diverse autoritati. In ce priveste dimensiunea finantarilor pentru care Unicredit Leasing este pregatita, care se ridica la cateva sute de milioane de euro, nu exista alte companii de profil in Romania care pot asigura finantari la acest nivel.

In 2007 Unicredit Leasing mizeaza pe un volum de bunuri finantate de jumatate de miliard de euro, in crestere cu 25% fata de 2006 cand valoarea bunurilor finantate a fost de aproximativ 400 milioane euro.

Segmentul auto va atrage finantari in valoare de 300 milioane euro, investitiile in segmentul echipamentelor vor reprezenta 150 milioane euro, iar segmentul imobiliar urmeaza sa atraga 150.000 euro. Astfel, aproape doua treimi (60%) din vanzarile companiei consta in finantarea achizitiilor de autoturisme, o treime (30%) sunt destinate segmentului de echipamente, iar restul de 10% sunt utilizate pentru finantarea in domeniul imobiliar.

Sursa: NewsIn.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.