Absorbitia fondurilor europene – prioritatea lui Winkler la Ministerul Comunicatiilor

Iuliu Winkler, nominalizat de UDMR pentru functia de ministru al comunicatiilor, a precizat ca va avea drept prioritate asigurarea unei cat mai bune absorbitii a fondurilor europene pentru domeniul pe care-l va coordona.
Fostul ministru delegat pentru comert a tinut sa mentioneze ca exista o continuitate intre activitatea pe care a desfasurat-o pana in prezent si cea pe care o va realiza in viitor, daca va fi numit in functia de ministru al comunicatiilor.

Winkler a vorbit despre absorbitia a 550 de milioane de euro in urmatorii 6 ani, bani care vor fi destinati companiilor din domeniu si administratiei publice si a mentionat ca strategia nationala de export cuprinde si sectorul IT, care este un exportator eficient.

Winkler, care a absolvit electronica si telecomunicatii, dar si economie, a devenit consilier judetean de Hunedoara, din partea UDMR, in 1996, in 1999 a fost numit subprefect al aceluiasi judet. In 2000 a fost ales deputat si a facut parte din comisia de buget-finante, iar din 2004 a fost ministru delegat pentru comert. In urma restructurarii guvernamentale, Winkler a fost secretar de stat in ministerul pentru IMM-uri.

Consiliul Permanent al UDMR l-a nominalizat pe Iuliu Winkler sa preia functia de ministru al telecomunicatiilor de la Nagy Zsolt. Conducerea Ministerului Telecomunicatiilor si Tehnologiei Informatiei este asigurata interimar de catre ministrul Borbely Laszlo, in urma suspendarii lui Nagy Zsolt, in 11 iunie, care este urmarit penal in dosarul privatizarilor. In 26 iulie a expirat perioada de suspendare, iar sansa lui Zsolt de a reveni la post era ca Parchetul sa il scoata de sub urmarire penala, ceea ce nu s-a intamplat. Ancheta este in curs, iar procurorii continua cercetarile.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.