Informatizarea sistemului comunitar pentru situatii de urgenta din judetul Botosani

Consiliile locale din judetul Botosani vor fi dotate cu echipamente IT.

Consilierii judeteni botosaneni au aprobat finantarea unui proiect din cadrul programului Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local (III-IV), finantat din Fonduri Phare 2005 si Phare 2006. Este vorba de proiectul “Informatizarea sistemului comunitar pentru situatii de urgenta din judetul Botosani”.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 15 august 2007. Obiectivul general este implementarea reformei administratiei publice in domeniul descentrarii si deconcentrarii serviciilor publice.

Proiectul isi propune crearea unui parteneriat cu toate consiliile locale comunale de pe raza judetului, dotarea acestora cu echipamente IT destinate personalului angajat in cadrul serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta precum si instruirea personalului atat pentru utilizarea echipamentelor IT, cat si in probleme specifice domeniului de activitate.

Contributia financiara a CJ Botosani, in calitate de solicitant va fi de 200 euro, iar asociat al acestui proiect va fi Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta. Conform Ghidului de finantare, in cadrul cererii de oferta de proiecte din anul 2007 este necesar ca fiecare dintre partenerii care contribuie cu o suma co-finantare, sa emita o Declaratie de confirmare, prin care isi asuma responsabilitatea si ca va pune la dispozitia proiectului suma propusa.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.