Bursa de cereale la Corabia

Consiliul Judetean Olt a obtinut finantarea, din fonduri PHARE, pentru infiintarea unei burse de cereale la Corabia.

Presedintele CJ Olt, Jenel Copilau, a anuntat ca, in cadrul unui program PHARE de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria, a fost aprobata finantarea pentru realizarea documentatiei tehnice in vederea infiintarii Bursei de cereale la Corabia si pentru un studiu de fezabilitate pentru construirea unui drum judetean in regiunea de granita Olt – Pleven.

Valoare totala a celor 2 proiecte se ridica la 2.5 milioane de euro, bani care vor fi primiti in transe, pe masura ce avanseaza lucrarile in cadrul proiectelor. Prima transa este in valoare de 60.000 euro.

La sfarsitul lunii iulie, la Pleven, in Bulgaria a fost semnat un document prin care a fost infiintata Asociatia Euroregiunea Olt-Pleven. Semnatarii documentului sunt reprezentantii CJ Olt si ai Prefecturii Pleven, iar membri ai asociatiei sunt cate 11 localitati din Romania si Bulgaria, situate la granita sau in apropierea acesteia.

Asociatia isi propune dezvoltarea unor proiecte comune romano-bulgare de cooperare transfrontaliera.

Pe lista proiectelor se afla Bursa de cereale de la Corabia, construirea unui drum judetean la granita cu Bulgaria, dar si construirea, la granita cu Bulgaria, a unei fabrici de biodisel.

Sursa: Bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.