Peste 100 de milioane de euro pentru conectarea Romanului la autostrada Nord-Sud

Deputatul PNL de Neamt, Dorin Ursarescu, a anuntat, in cadrul conferintei de presa organizate ieri la sediul PNL Roman, ca studiul de fezabilitate al arterei ocolitoare a Romanului, cu traseul Horia-DN2-Iasi, va intra in comisia interministeriala, in scurt timp.

Deputatul Dorin Ursarescu declara ca o astfel de investitie enorma, este cea mai mare din judetul Neamt, din 1990 incoace; acest proiecte presupune o investitie de 144 de milioane de euro, bani care vor veni la Roman.

Lungimea ocolitoarei va fi 13 kilometri, structurata pe doua variante, va cuprinde patru pasaje peste calea ferata, fiecare cu lungimea de 75 de metri, doua poduri, unul cu o lungime de 252 metri si altul cu o lungime 360 de metri.

Traseul va cuprinde intrarea in Horia, catre DN2, catre Iasi. Aceasta ruta ocolitoare, pe portiunea Roman, va fi parte componenta a autostrazii Nord-Sud.

Investitia este, de fapt, prima faza a lucrarilor de amenajare a autostrazii Nord-Sud din Coridorul 9, prinsa in Planul de Dezvoltare pe Termen Mediu a Romaniei.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.