In regiunea Sud Muntenia se semneaza un nou contract de finantare din REGIO

fonduri UE, Regio, reabilitare, modernizare, ADR Sud Muntenia

Beneficiarul contractului semnat marti, Consiliul Judetean Calarasi, va primi fonduri nerambursabile pentru proiectul Modernizarea si reabilitarea drumului judetean DJ301 tronsonul Fundeni – Budesti km 13+000 – km 36+578.

Scopul proiectului este modernizarea DJ301, investitie care va permite efectuarea transportului in conditii de trafic mai sigure, cu o rapiditate sporita si o durata de deplasare mai redusa a populatiilor zonelor implicate in proiect atat intre localitatile situate pe traseele respective cat si catre municipiul Bucuresti, localitatile din centrul tarii; va conecta aceste zone cu un numar important de populatie rroma, cu zone ce pot asigura acces la institutii de invatamant si sanitare, vor atrage investitori prin relocarea unor intreprinderi din Bucuresti care urmeaza sa-si externalizeze activitatile productive in afara ariilor rezidentiale.

Astfel:
– DJ 301 faciliteaza accesul la reteaua nationala, facand legatura intre DN3 si autostrada A2 (prin centura Bucurestiului) si DN 4, contribuind la scoaterea din izolare si cresterea accesibilitatii unor zone cu potential economic neexploatat corespunzator.

Acest drum este una din principalele legaturi ale municipiului Bucuresti cu judetul Calarasi pana la DN4 si apoi, prin acestea la Oltenita si Calarasi.

Valoarea totala a proiectului este de 43.795.745,88 lei din care valoarea totala eligibila este de 36.803.147,80 lei (finantare nerambursabila si contributia beneficiarului):
– valoare eligibila nerambursabila din FEDR: 31.834.722,85 lei;
– valoare eligibila nerambursabila din bugetul national 4.195.424,95 lei;
– co-finantarea eligibila a beneficiarului: 773.000,00 lei.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.