Trei milioane ron merg la Dolj

Un numar de 23 de judete – printre care se numara si Doljul – vor primi fonduri de 99,4 milioane de lei din sumele defalcate din TVA, potrivit unei hotarari adoptate, in urma cu cateva zile, de Guvern. Banii vor fi repartizati catre bugetele locale din 34 de localitati, pentru modernizarea sistemelor centralizate de incalzire.

Guvernul a aprobat alocarea a aproape 100 milioane ron pentru finantarea lucrarilor de retehnologizare, modernizare si dezvoltare a sistemelor centralizate de producere si distributie a energiei termice aflate in patrimoniul acestora, precum si pentru rambursarea imprumuturilor contractate in acelasi scop si plata dobanzilor si comisioanelor, precum si a altor costuri aferente acestora.

Suma totala alocata in acest sens, anul trecut, a fost de aproximativ 490 milioane de lei, repartizata in 3 transe. In 2007, Guvernul a alocat, in prima transa, 320 de milioane de lei catre bugetele a 34 de judete, iar din septembrie vor mai fi alocate inca circa 100 de milioane.

Aproape 3 milioane de ron vor ajunge pana la sfarsitul lunii septembrie la autoritatile locale din Dolj, restul fiind impartiti intre alte judete: Arad (2,5 milioane lei), Arges (10 milioane), Bacau (2 milioane), Bihor (5 milioane), Brasov (2 milioane), Braila (2 milioane), Caras-Severin (1 milion), Calarasi (1 milion), Cluj (0,5 milioane – suma cea mai mica), Constanta (11 milioane), Dambovita (2 milioane), Giurgiu (12 milioane lei), Harghita (4,5 milioane), Hunedoara (2 milioane), Iasi (2 milioane), Mures (3 milioane lei), Olt (2,5 milioane), Salaj (1 milion), Suceava (2 milioane), Teleorman (2 milioane), Timis (6 milioane), Valcea (5 milioane), Vrancea (3,7 milioane lei) si municipiului Bucuresti (12 milioane de lei).

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.