Bulgaria in pragul unui nou scandal de coruptie la nivel inalt

Ambasadele de la Sofia ale Statelor Unite, Rusiei si tarilor membre UE, au primit o scrisoare anonima in care se afirma ca ministrul bulgar de interne Rumen Petkov are legaturi cu lideri ai lumii interlope.

Autorul scrisorii cere ca ministrul Petkov sa fie cercetat pentru acuzatia ca ar fi primit 400.000 de euro de la fratii Krasimir si Nikolai Marinov, notorii in lumea interlopa.

Petkov s-ar fi intalnit in secret la Viena si cu Mladen Mihalev, cunoscut si sub numele de Madjo, alta figura a lumii interlope, care a beneficiat recent de masuri de securitate fara precedent in timpul unei audieri la tribunal.

Totodata, in anonima se mai precizeaza ca Petkov a cumparat un apartament de 90.000 de leva (45.000 euro) in centrul Sofiei si o imensa proprietate de lux in suburbira Boiana.

Ministrul de interne este acuzat si ca ar fi aranjat eliberarea unui suspect intr-un caz de frauda cu fonduri SAPARD si a intervenit pentru ca adjunctul sau, Kamen Petkov, sa poata cumpara o cladire de sapte milioane de euro.

Ministrul bulgar de interne a negat vehement toate aceste acuzatii.

In presa bulgara au aparut si speculatii cum ca scrisoarea anonima ar fi fost scrisa chiar de ministru, intr-o manevra de imagine, sau de cercuri apropiate premierului Serghei Stanisev, pentru a-i slabi pozitia lui Petkov.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.