Grupurile de producatori nu sunt eligibile pe Masura 123

Masura 123, “Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere” din Axa I “Cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier” are ca obiectiv general cresterea competitivitatii intreprinderilor de procesare agroalimentare si forestiere, prin imbunatatirea performantei generale a intreprinderilor din sectorul de procesare si marketing a produselor agricole si forestiere.

Fondurile nerambursabile alocate masurii se cifreaza la peste 1,07 miliarde de euro. Din aceasta suma, peste 853 de milioane de euro reprezinta fonduri alocate pentru operatiunile specifice masurii, iar peste 118 milioane vor fi folosite in cadrul schemei de ajutor de stat, destinata procesatorilor de produse agricole, in vederea obtinerii de produse alimentare sau pentru obtinerea si utilizarea surselor de energie regenerabila si biocombustibili. 100 de milioane de euro vor fi folositi pentru stimularea microintreprinderilor din domeniul prelucrarii primare a produselor forestiere lemnoase si nelemnoase.

Nu sunt eligibile pentru liniile de finantare, in cadrul acestei masuri, grupurile de producatori care au obtinut recunoasterea, grupurile de producatori recunoscute preliminar si organizatiile de producatori din domeniul legume si fructe. Acestia vor beneficia de sprijin prin Organizarea Comuna de Piata.

Nici debitorii inregistrati in lista APDRP a debitorilor pentru Programul SAPARD si pentru FEADR, pentru un an de la achitarea debitului, nu sunt eligibili, ca si beneficiarii contractelor de finantare reziliate, derulate prin FEADR din initiativa APDRP, pentru un an de la data rezilierii.

Sunt exclusi de la finantare si beneficiarii care se afla in situatii litigioase cu APDRP, pana la solutionarea definitiva a litigiului.

Sursa: Curentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.