BERD forteaza municipalitatea sa rentabilizeze CET

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a trimis termocentralei iesene si municipalitatii o scrisoare in care anunta ca SC CET Iasi SA poate pierde creditul de 20 milioane Euro pentru refacerea retelei de termoficare in cazul in care nu va dovedi ca poate deveni o societate economica rentabila .

In cadrul unei sedintei de Consiliu Local a fost aprobat planul de redresare economica al SC CET Iasi SA, prin care conducerea termocentralei iesene spera sa depaseasca si sa rezolve definitiv situatia economica precara a unitatii. Totusi, planul de redresare economica a fost intocmit in urma unor solicitari exprese venite din partea oficialilor Bancii Europene de Dezvoltare si Reconstructie (BERD).

Mai exact, in urma cu o saptamana, conducerea SC CET Iasi SA a primit o scrisoare din partea oficialilor BERD prin care acestia notificau unitatea ca in cazul in care nu vor echilibra situatia economica a termocentralei iesene, atunci nu vor mai primi imprumutul in valoare de 20 milioane Euro pentru efectuarea lucrarilor de modernizare a retelei de termoficare.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.