Romexterra Leasing vrea sa-si dubleze afacerile in 3 ani

Romexterra Leasing IFN vrea sa-si dubleze afacerile in 3 ani comparativ cu nivelul estimat pentru sfarsitul acest an pana la 150 milioane euro, prin extinderea retelei si lansarea de noi produse. Pentru intregul an 2007, Romexterra Leasing estimeaza o valoare a bunurilor finantate de 78 milioane euro.

Compania a planificat o valoare a primelor brute subscrise de 102 milioane euro pentru anul 2008, respectiv 125 de milioane de euro pentru 2009, urmand sa atinga nivelul de 150 milioane euro la sfarsitul lui 2010.

Un alt obiectiv principal pe care intentioneaza sa-l atinga compania este dublarea cotei de piata fata de nivelul actual pana la sfarsitul anului 2010. In prezent cota de piata este de 1,7% din piata. Constantinescu a precizat ca tinta de cota de piata pentru sfarsitul acestui an este de 2,6%.

Ponderea cea mai mare in structura portofoliului de finantari al companiei este detinuta de leasingul pentru autovehicule, care totalizeaza 98% din finantari, iar restul de 2% este reprezentat de segmentul imobiliar. Romexterra Leasing se asteapta ca segmentul imobiliar sa ajunga la o pondere de 20% din totalul portofoliului la finalul lui 2007, care ar reprezenta o valoare a bunurilor finantate de 16 milioane de euro.

Valoarea bunurilor finantate de Romexterra Leasing IFN in primele sase luni din 2007 s-a dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 34 milioane euro.
Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului MKB Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere de 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.