Pascani: Proiectul ISPA va fi reluat in 2 saptamani

Potrivit reprezentantilor de la Directia Apa Canal (DAC) Pascani, lucrarile la proiectul ISPA vor incepe in aproximativ 2 saptamani. Trustul Montaj Utilaj Chimic Bucuresti (TMUCB) SA, firma care se va ocupa de continuarea lucrarilor, va incepe activitatea la sfarsitul acestei luni.

Firma a luat proiectul si a depus o garantie pentru efectuarea acestor lucrari. In cursa pentru demararea proiectului s-au inscris doar 2 firme, Trustul Montaj Utilaj Chimic Bucuresti SA si firma austriaca PAIP.

In urma deschiderii ofertelor, castig de cauza a avut firma romaneasca TMUCB. Aceasta va avea de construit 43 de kilometri de conducta de alimentare cu apa, o statie de pompare, de modernizat 35 de puturi si de automatizat sistemul de alimentare cu apa.

Directorul DAC a mai afirmat ca pana in toamna, se vor finaliza si lucrarile la canalizarea de pe strada Fantanele.

Municipiul Pascani a fost in centrul unui scandal cu fonduri europene, fiind foarte aproape sa piarda finantarea de 19 milioane euro din proiectul ISPA, din cauza indiferentei cu care a tratat proiectul antreprenorul general Aegek-Tahal si a lucrarilor executate defectuos de subcontractantul Instalatii Grup SRL.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.