Prefectura Timis respinge un proiect de 4 miliarde de euro

Ajunsi la Timisoara pe filiera fostului partid de guvernamant, fratii Marian si Octavian Iancu au devenit, in scurt timp, repere de imagine in viata orasului, in ciuda acuzatiilor grave ce le sunt aduse de procurorii anticoruptie. Dincolo de investitiile in sport, Marian si Octavian Iancu incearca sa puna pe picioare afaceri de miliarde de euro in care doresc sa atraga, in postura de parteneri, si forurile puterii locale.

Presedintele Politehnicii Timisoara, Marian Iancu, a solicitat Consiliului Local asocierea intr-un proiect imobiliar in valoare de 4 miliarde de euro, numit Viola.

Acesta ar cuprinde un stadion modern cu o capacitate de 50.000 de locuri, baze sportive, o scoala si un liceu cu profil sportiv, un dispensar si o policlinica pentru sportivi, un complex de locuinte pentru aproximativ 70.000 de familii, un hotel cu circa 200 de camere pe 12.000 metri patrati arie desfasurata si un parc cu spatii verzi.

Terenul, in suprafata de 120 hectare, ar urma sa fie pus la dispozitie gratuit de catre municipalitate, in timp ce omul de afaceri ar veni cu investitia cash. Propunerea lui Marian Iancu a starnit opinii pro si contra, fiind sustinuta de executivul Primariei Timisoara, dar criticata ferm de reprezentantii Prefecturii Timis.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.