Piete virtuale cu finantare europeana

Primaria din localitatea aradeana Pecica a obtinut finantare europeana pentru deschiderea unei piete virtuale de gros, avandu-i ca parteneri pe maghiarii din Battanya.

Comertul cu grau si porumb intre ungurii din Battanya si romanii din Pecica nu mai este de mult timp o noutate. in curand insa, aradenii si nu numai vor putea sa cumpere produse agricole din Ungaria, iar maghiarii, din Romania, prin intermediul pietei virtuale de gros ce va fi deschisa in localitatea Pecica.
Ungurii din Battanya si romanii din Pecica se informeaza, reciproc, de ani buni, cu privire la preturile produselor, in special agricole, prin intermediul celor doua primarii de care apartin.

Pentru a facilita schimbul de informatii dintre producatorii apartinand celor doua localitati, Primaria Pecica a initiat acest proiect al pietei de gros, pentru care a primit deja finantare europeana.

Potrivit proiectului, odata infiintata piata virtuala de gros, cumparatorii din toata tara, dar si cei din Ungaria vor sti exact unde gasesc cantitatea de produse pe care si-o doresc, precum si preturile practicate.

Proiectul Pietei virtuale de gros al carei beneficiar este Primaria din Pecica, intitulat “Dezvoltarea afacerilor transfrontaliere a producatorilor agricoli”, este finantat de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei prin programul PHARE CBC 2004 Romania – Ungaria si are ca parteneri Primaria din Battanya si Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, filiala din Arad. Valoarea proiectului este de 134.889 euro. In luna ianuarie 2008, proiectul va fi finalizat.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.