Finantari pentru mediu

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a lansat o noua sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru proiecte de mediu pentru agentii economici, organizatii non-guvernamentale, autoritati publice locale sau unitati de invatamant.

Finantarile sunt acordate pentru utilizarea, gestionarea deseurilor, pentru protectia resurselor de apa, cresterea productiei de energie regenerabila, reducerea nivelului de zgomot sau conservarea biodiversitatii.

Procentul de cofinantare pentru finantarea nerambursabila poate fi de 50% pentru operatorii economici, 60% pentru autoritatile publice locale si de pana la 90% in cazul proiectelor pentru organizatiile non-guvernamentale (ONG) si a unitatilor de invatamant.

In cazul finantarilor nerambursabile, este acordat un procent de maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru operatorii eligibili, 60% pentru autoritatile locale si 90% din valoarea acestor cheltuieli pentru ONG si unitati de invatamant.

Finantarea rambursabila se acorda operatorilor economici si consta in sustinerea a unui procent de maxim 75% din cheltuielile proiectului. De finantarea mixta pot beneficia numai operatorii economici, in procente ce variaza in functie de categoria proiectului si de solicitant.

Valorile cheltuielilor eligibile finantate de catre AFM pentru fiecare proiect in parte variaza intre 300 milioane si 2 miliarde. In aceeasi perioada, AFM deschide si sesiunea de finantare pentru proiectele din domeniul gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). La aceasta categorie sunt eligibile numai autoritatile administratiei publice locale, iar proiectele se refera la amenajarea unor puncte de colectare a DEEE.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.