Fonduri transfrontaliere de 4,63 mil. euro pentru Romania si Bulgaria

Programul Phare 2005 de Cooperare Transfrontaliera intre Romania si Bulgaria a fost relansat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (MDLPL) .

MDLPL lanseaza o licitatie de propuneri de proiecte pentru promovarea dezvoltarii economice in valoare de 4,63 milioane euro.

Obiectivul general al acestui program este promovarea dezvoltarii economice durabile a regiunii de granita dintre Romania si Bulgaria, cu scopul de a reduce caracterul periferic, prin cresterea cooperarii transfrontaliere intre sectoarele public si privat, precum si intre cetateni.

Vor obtine finantare proiectele ale caror teme se vor incadra in domenii precum cooperarea in afaceri si dezvoltarea mediului de afaceri si protectia si dezvoltarea durabila a mediului.

In cadrul cooperarii in afaceri si dezvoltarea mediului de afaceri prima componenta, cooperare si servicii in sprijinul afacerilor, grantul Phare CBC este de minim 50.000 euro, iar cel maxim ajunge la 150.000 euro. In cadrul componentei B, sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii afacerilor, grantul Phare CBC este de minim 150.000 euro, iar cel maxim ajunge la 700.000 euro.

Pentru protectia si dezvoltarea durabila a mediului, componenta A, studii, programe si planuri de actiune care sprijina cooperarea, grantul Phare CBC este de minim 50.000 euro, iar cel maxim atinge 150.000 euro. Componenta B, actiuni de investitii, grantul Phare CBC este de minim 150.000 euro, iar cel maxim de un milioan euro.

Data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte este
1 octombrie 2007.

Sursa: Banii Nostri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.