Primarul comunei Sacelu retinut de DNA

Primarul comunei gorjene Sacelu, Danut Rentea, a fost retinut de procurorii DNA pentru coruptie.

Edilul e acuzat ca ar fi falsificat mai multe documente pentru a facilita castigarea unor sume de bani dintr-un program SAPARD de catre administratorul unei firme. Anchetatorii sustin ca, in cursul lui 2004, primaria comunei gorjene Sacelu a beneficiat de fonduri SAPARD in valoare de 29, 5 miliarde de lei vechi pentru realizarea lucrarii “Extindere si modernizare, alimentare cu apa comuna Sacelu judetul Gorj”.

Anterior licitatiei organizate pentru desemnarea firmei castigatoare, edilul comunei a acceptat propunerea facuta de Alexie Mihaila care i-a oferit 1,2 miliarde de lei vechi pentru a-i atribui lucrarea, suma fiind efectiv primita dupa decontarea primei transe de catre Agentia SAPARD.

Astfel, castigator al licitatiei pentru executia lucrarilor a fost desemnat consortiul de firme SC Hiral Exim SRL – SC Edvaur SRL.

Procurorii sustin ca Rentea Danut a intocmit si semnat rapoartele de executie din iunie, iulie si septembrie 2004 si procesele-verbale de receptie in care a mentionat date nereale privind stadiul si valoarea lucrarilor si a semnat procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor prin care se atesta, in mod nereal, ca lucrarile au fost terminate. Aceste fapte au avut drept consecinta incasarea de catre SC Hiral Exim SRL a sumei de 27.795.534.579 ROL, din care 9.065.033.189 ROL reprezinta valoarea lucrarilor neexecutate sau neconforme calitativ.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.