ONT va gestiona fondurile europene alocate turismului romanesc

Accesarea fondurilor europene pentru turism va fi facuta de catre Organizatia Nationala pentru Turism, institutie care va deveni functionala din septembrie.

Daca guvernul va aproba saptamana viitoare Master Planul pentru Turism, de soarta industriei se va ocupa o noua institutie, care nu va avea nicio legatura cu administratia clasica. Organizatia Nationala pentru Turism (ONT) va incepe sa functioneze la sfarsitul lunii septembrie si va avea si reprezentanti ai mediului privat in Consiliul de Administratie.

Cea mai mare parte a “retetelor” date de Master Planul pentru turism va fi finantata din fonduri europene. Accesarea lor va fi facuta de catre ONT, noua institutie care ar trebui sa devina functionala din septembrie, daca Master Planul va fi aprobat de Guvern pe 22 august.

Master Planul, realizat OMT si de Departamentul pentru Turism din cadrul Ministerului pentru Comert si Turism, propune o strategie de dezvoltare a turismului romanesc pe o perioada de 20 ani, pana in 2026. Documentul se concentreaza asupra exploatarii turistice a zonelor Bucuresti, Transilvania, Marea Neagra, Bucovina, Maramures si Delta Dunarii. Pietele prioritare pentru dezvoltarea turismului romanesc sunt Germania, Austria, Marea Britanie, Franta, Italia si Statele Unite, potrivit strategiei.

Cele secundare sunt Peninsula Scandinava, Benelux, Spania, la care se adauga piete de oportunitate, precum China si Japonia.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.