Piatra Neamt: Proiecte europene pe banda rulanta

Conducerea Primariei din Piatra Neamt continua accesarea de noi proiecte europene.

Consilierii locali au aprobat alocarea a 22.000 de euro pentru urmatoarele 3 proiecte:

– “Sistem Informatic Integrat pentru eficientizarea activitatilor in cadrul Primariei municipiului Piatra Neamt”;

– “Modernizare si eficienta in cadrul Primariei municipiului Piatra Neamt”;

– “Formare, orientare si insertie profesionala a unui grup de persoane de etnie rroma din Piatra Neamt, aflat in situatie de risc”.

Proiectele fac parte din programele europene “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local III- IV” si “Masuri de Incluziune Sociala”. Municipalitatea va cofinanta implementarea proiectelor cu minim 10% din valoarea totala a proiectelor.

La primul proiect, cu o valoare de 120.550 de euro, Primaria va contribui cu aproximativ 12.055 de euro. Pentru cel de-al doilea, cotat la 96.686 de euro, Primaria va aloca in jur 9.668,6 de euro. Proiectul privind insertia profesionala a unui grup de etnie rroma va costa 78.285 de euro, din care administratia locala va finanta 10%.

Municipalitatea va participa la cererea de oferte pentru proiecte, motivand necesitatea implementarii in serviciul public local a reformei administrative, prin intarirea capacitatii institutionale si operationale a serviciilor publice, precum si promovarea incluziunii sociale si a oportunitatilor de ocupare pentru grupurile si persoanele cu risc ridicat de excluziune.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.