Vin banii pentru bovine si ovine

Fermierii care detin bovine sau ovine vor primi subventiile incepand din aceasta luna. Exploatatia trebuie sa aiba minimum 3 capete bovine, 50 capete ovine/25 capete caprine.

Proprietarii de animale care au depus cereri pentru acordarea de subventii vor incepe sa isi primeasca banii din aceasta luna. Inspectorii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), impreuna cu reprezentanti ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) se afla in aceste zile pe teren pentru a verifica gradul de conformitate al cererilor inaintate de proprietarii de animale.

Prin Ordinul 295/2007, emis de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), se stabileste modul de implementare, conditiile specifice si criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu.

Subventia se acorda proprietarilor de bovine sau ovine. Prima pe exploatatie se acorda producatorilor agricoli, o singura data pe an, incepand cu anul 2007, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul National al Exploatatiilor (RNE) la data de 31 ianuarie 2007, care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

– exploatatia sa fie de minimum 3 capete bovine;

– varsta bovinelor sa fie de minimum 6 luni;

– exploatatia sa fie inregistrata in RNE la data solicitarii primei;

– sa nu aiba datorii la bugetul de stat si/sau la bugetul local.

Pentru a beneficia de prima, solicitantii au trebuit sa depuna o cerere la APIA, pana pe 31 mai. Detinatorii de ovine si/sau caprine care vor sa obtina subventia, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 capete ovine/25 capete caprine si care au fatat in anul pentru care se face solicitarea primei;

– efectivul de ovine/caprine pentru care se solicita prima este inscris in Registrul agricol la data de 31 decembrie a anului anterior solicitarii primei;

– efectivul de ovine/caprine sa fie mentinut in exploatatie in perioada de control, 1 iunie – 31 august, la adresa mentionata in cerere;

– sa nu aiba datorii la bugetul de stat si la bugetul local.

Acordarea primelor de la bugetul de stat se face in ordinea depunerii cererilor, incepand cu 1 august pentru exploatatiile de bovine si 1 septembrie pentru efectivele de ovine/caprine.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.