Cultura si turism transfrontalier la Cacica

Cacica, program, obiectiv, proiect, turism transfrontalier, promovare

Denumit oficial “Promovarea valorilor culturale si a potentialului turistic in regiunea transfrontaliera romano-ucraineana prin Complexului cultural-turistic Casa Nationalitatilor Cacica”, proiectul este implementat in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina Phare CBC-2006 de Consiliul Local Cacica, in parteneriat cu Consiliile Locale Cupca si Opriseni, Ucraina si Societatea Culturala stefan cel Mare Bucovina din Suceava.

Proiectul prevede participarea a 50 de elevi, 8 profesori si 35 de persoane din administratia publica locala si institutii de cultura si turism la evenimentele organizate in cele trei localitati, precum si construirea unui complex cultural-turistic la Cacica.

“Acest complex, cu o capacitate de 15 locuri de cazare, ii va oferi localitatii oportunitatea de a creste numarul si calitatea evenimentelor culturale si turistice prin noi servicii specializate. in cadrul proiectului va fi realizat si un site de promovare turistica a celor trei localitati, precum si o “Monografie de valorificare a patrimoniului cultural-istoric-turistic Cacica”.

“In prezent avem in derulare la Cacica doua proiecte importante – construirea Complexului cultural-turistic Casa Nationalitatilor si amenajare acces si parcare la parohia romano-catolica din localitate, proiecte legate indeaproape de un moment deosebit in viata intregii comunitati locale”, spune Petru Todosi, primarul comunei Cacica.

“Anual, pe data de 15 august, la Biserica romano-catolica din Cacica, ridicata prin Decret papal la rang de Basilica Minor, se desfasoara pelerinajul ocazionat de sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, eveniment ce aduna in fiecare an peste 15.000 de persoane. Anul acesta, intentionam sa sarbatorim pe data de 15 august si inaugurarea “Casei Nationalitatilor”, care speram sa devina in scurt timp un centru de promovare a valorilor culturale si turistice in aceasta regiune trasfrontaliera”, a mai adaugat acesta.

Cu aceasta ocazie vor fi invitati la Cacica, pentru o perioada de trei zile, 15 elevi si doi profesori din Kupca si Opriseni, precum si 15 reprezentanti ai administratiei primariilor si gospodari din cele doua localitati din Ucraina.

Mai multe detalii: www.kep.ro.

Sursa: Ecomunicate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.