Panciu: Proiecte de modernizare a infrastructurii

Primaria Panciu a elaborat 20 de proiecte in scopul obtinerii de finantare prin intermediul fondurilor structurale ale Uniunii Europene, in perioada 2007-2013.

Reabilitarea si modernizarea infrastructurii de apa si canalizare, modernizarea strazilor, realizarea soselei de centura a orasului Panciu sunt cateva dintre proiectele administratiei publice locale.
Proiectele realizate de Primaria Panciu si depuse pentru finantare pe fonduri structurale ale Uniunii Europene vizeaza modernizarea infrastructurii orasului, de la strazi, alimentare cu apa, canalizare, colectare a deseurilor, alimentare cu gaze si pana la refacerea unor cladiri de importanta vitala.

Un astfel de proiect este “Panciu Eco-Logic”, care prevede extinderea, reabilitarea si modernizarea sistemului de alimentare cu apa si canalizare. Lucrarile constau in constructia si modernizarea surselor de apa, a unor statii de tratare a apei potabile, extinderea retelelor de distributie a apei potabile si a sistemelor de canalizare, constructia si reabilitarea statiilor de epurare a apelor uzate.

Realizarea obiectivului global va fi asigurata prin directionarea fondurilor alocate catre 6 axe prioritare, iar prima dintre acestea priveste extinderea/modernizarea retelelor de apa si canalizare, construirea/modernizarea statiilor de epurare, precum si eficientizarea serviciilor publice de apa si canalizare.

Autoritatile locale au pregatit alte 2 proiecte importante pentru Panciu, care privesc reabilitarea si modernizarea strazilor din oras si realizarea soselei de centura. Proiecte de mare amploare sunt si cele ce privesc reabilitarea retelelor exterioare si contorizarea apei, racordarea centralelor termice containerizate la reteaua de gaze naturale pentru producerea de energie termica in oras si reabilitarea termica a cladirilor multietajate, in acest ultim caz fiind luate in calcul posibilitati de cofinantare prin Programul Guvernamental.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.