Compania de Apa Oradea atrage fonduri europene pentru judet

Apa Oradea, fonduri europene, proiect, obiectiv, POS Mediu

Contractul de delegare a gestiunii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare a fost semnat de catre directorul Companiei de Apa Oradea, Ovidiu Gavra si primarul Ilie Bolojan, reprezentant al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Aparegio (formata din reprezentantii celor sapte microregiuni din judet).

In acest mod, Compania de Apa Oradea a devenit operator unic regional si gestionar al proiectului “Extinderea si modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Bihor”, depus spre finantare in cadrul axei prioritare 1 “Extinderea si modernizarea sistemelor de imbunatatire a calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare” din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu.

Avand un buget preconizat de 83.286.340 euro fara TVA, obiectivul proiectului este de a asigura furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare in conformitate cu practicile si politicile UE in domeniu, in majoritatea zonelor urbane pana in anul 2015.

Din aceasta suma, 74.000.000 euro sunt fonduri europene nerambursabile, iar diferenta fonduri guvernamentale si contributia autoritatilor locale.

In prima etapa de implementare, respectiv perioada 2009 – 2013, proiectul cuprinde investitii pentru tratarea si distributia apei potabile precum si colectarea si epurarea apei uzate in municipiile Oradea si Beius, localitatea Tinca, dar si localitatile din zona metropolitana a Oradiei: Santandrei, Palota, Girisu de Cris, Tarian, Biharia, Nojorid, Osorhei, Alparea si Fughiu.

Populatia totala, care va beneficia in mod direct de acest proiect este de aproximativ 237.298 locuitori (anul 2008) si reprezinta aproape 40% din populatia totala a judetului Bihor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.