Onesti: Primaria investeste in serviciile de voluntariat pentru situatiile de urgenta

Primaria municipiului Onesti a depus, in cadrul “Fondului de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local”, doua proiecte de interes public. Unul dintre proiecte se axeaza pe Domeniul 1 – Dezvoltare urbana, iar cel de al doilea pe Domeniul 3 – Servicii de voluntariat pentru situatii de urgenta.

In cadrul proiectului “Modernizarea Primariei Onesti prin cresterea capacitatii tehnice si a competentei profesionale” se intentioneaza achizitionarea unui infochiosc pentru populatie, achizitionarea de echipamente IT si a softurilor aferente si realizarea unor cursuri de instruire pentru personalul care lucreaza cu publicul. Valoarea proiectului este de 90.000 euro.

Prin acest proiect se urmareste oferirea unor servicii mai bune cetatenilor municipiului. Astfel, prin amplasarea unui infochiosc se va da posibilitatea celor ce il vor utiliza sa afle informatii referitoare la situatia taxelor si impozitelor personale, la date de interes public ale primariei, la proiectele si bugetul acesteia, la hotararile de consiliu si altele.

Achizitia de echipamente IT va contribui la reducerea timpului de asteptare la ghiseu precum si cresterea randamentului angajatilor care vor folosi calculatoarele, iar instruirea personalului in domeniul relatiilor publice se incadreaza in cerintele actuale de dezvoltare si modernizare a administratiei publice. Este evident faptul ca un personal educat sa lucreze cu publicul va fi prima veriga spre o administratie eficienta.

Proiectul depus pe Domeniul 3, “Modernizarea serviciului de voluntariat de urgenta”, vizeaza achizitia unor echipamente si dotari specifice serviciului de preventie, respectiv achizitia unei centrale de alarmare, cu 16 sirene, a unui generator electric, un sistem de comunicatii speciale, echipamente IT, o autoutilitara, o barca pneumatica, o motopompa remorcabila, precum si alte dotari necesare functionarii unui astfel de serviciu.

In paralel, persoanele ce isi vor desfasura activitatea in acest sector vor fi instruite pentru a interveni inainte de producerea unui accident sau a unei calamitati, pentru a sti sa instruiasca la randul lor alti voluntari care sa actioneze in mod organizat si profesionist in cazul in care se impune acordarea ajutorului. Valoarea proiectului este de 93.600 euro.

In municipiul Onesti exista o unitate Speciala de Pompieri, si la nivelul primariei functioneaza acest Serviciu de voluntariat de preventie pentru situatii de urgenta, care este in subordinea Compartimentului de Aparare civila. Cele doua unitati de interventie colaboreaza strans in activitatea de prevenire si in cea de interventie. Intrucat activitatea de prevenire a incendiilor, a inundatiilor si a altor calamitati implica mai putine costuri decat cea de interventie, este considerata oportuna si necesara functionarea unui asemenea serviciu cu personal instruit.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.