Primarul comunei Popricani incearca recuperarea gaurii SAPARD

Primarul comunei Popricani, Slabu Otonel, sustine ca va incerca sa recupereze de la firma Castrum Corporation SRL din Negresti Oas banii pe care Agentia SAPARD ii cere de la primaria Popricani.

In jurul proiectului de la Popricani au planat o serie de lungi suspiciuni si probleme inca din anul 2004, de la data inceperii lucrarilor. Mai mereu, datele de la Agentia SAPARD nu au corespuns cu stadiul real al lucrarii, prin faptul ca atat primaria, cat si firma, au raportat date eronate, ajungand in imposibilitatea de a finaliza lucrarea.

Castrum Corporation SA, firma responsabila de lucrarile de la Popricani, si-a batut joc nu doar de proiectul de aici, ci si de cel de la Vladeni. Promisiunile acestora, conform carora va fi mobilizat un numar record de utilaje la cele doua lucrari, s-a dovedit a fi praf in ochi.

Rusu Banu Corneliu, subprefect in 2004, a remarcat lipsa de reactie si indolenta firmei de constructii care a pus primaria in situatia de a returna intreaga suma de bani.

Un proiect de 35,47 miliarde lei a fost facut de mantuiala si in bataie de joc. Ulterior, lucrarile efectuate de aceasta societate comerciala au dat mari batai de cap autoritatilor locale si Agentiei Regionale SAPARD, pentru ca drumurile construite s-au dovedit impracticabile, iar legea spune ca dupa 5 ani de zile de la terminarea proiectului, acestea trebuie sa fie ca in momentul receptiei initiale.
Primarul din Popricani sustine ca nu va restitui in schimb garantia platita de firma din Negresti Oas.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.