Credite agricole cu subventie de 16%

Fermierii care apeleaza la un credit agricol pentru productie vor putea beneficia de un sprijin financiar de 16%.

Fermierii pot primi un sprijin financiar intre 4,5% si 16% la contractarea unui credit agricol pentru productie in sectorul vegetal sau zootehnic. Cel mai mic nivel de subventionare, de 4,5 %, este propus pentru contractarea unui credit pentru achizitionarea puilor de pasare pentru carne si oua.

In egala masura, un nivel de fonduri publice de 16% este alocat pentru creditele destinate infiintarii si intretinerii culturilor de grau si secara sau pentru plantatii viticole. In sectorul zootehnic, fermierul primeste subventionare de 16% daca apeleaza la un credit pentru achizitionarea bovinelor sau a familiilor de albine.

Volumul mediu al creditelor pentru productie agricola, luat in considerare la acordarea de fonduri publice, nu poate depasi nivelul cheltuielilor medii de productie.

Pentru a obtine acest credit, fermierul trebuie sa obtina un aviz de la Directia Agricola din judetul de unde provine prin care se certifica faptul ca volumul creditului solicitat este corect determinat in raport cu productia realizata. in termen de 10 zile de la data semnarii contractelor de credit pentru productia agricola, beneficiarul trebuie sa le inregistreze la Directia Agricola.

Sursa: Agra.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.