42 de proiecte inregistrate de ADR Sud Muntenia pe mediu

42 de proiecte au fost inregistrate de Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, de la aplicantii din regiune, pentru sprijinirea investitiilor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu.

Proiectele au fost depuse din toate judetele regiunii, respectiv Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman. Termenul limita de primire a solicitarilor a fost 15 august, evaluarea cererilor de finantare urmand a se realiza la nivel regional.

Schema de granturi are rolul de a sprijini dezvoltarea activitatilor de investitii de catre autoritatile publice cu responsabilitati in urmatoarele sectoare de mediu prioritare: gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este de 26,67 milioane euro, suma alocata Regiunii Sud Muntenia fiind de 3,334 milioane euro, din care 2,5 milioane euro din fonduri europene si 0,834 milioane euro de la bugetul de stat.

In judetul Ialomita, liderii unor astfel de proiecte sunt consiliile locale ale localitatilor Amara, Tandarei, Buesti si Sf. Gheorghe, si privesc gestiunea selectiva a deseurilor si un proiect de reabilitare a malurilor raului Ialomita in zonele Urziceni si Slobozia – Tandarei, al carei beneficiar este Administratia Nationala Apele Romane, Directia Apelor Buzau- Ialomita, un proiect in valoare de 5 milioane Euro, fonduri nerambursabile.

Dintre cele patru proiecte care privesc gestiunea selectiva a deseurilor, doua intampina probleme, aflandu-se inca la stadiul de licitatie a ofertantului pentru serviciile de proiectare a platformelor de depozitare si compostare a deseurilor.

Potentialii beneficiari ai unor astfel de proiecte sunt autoritatile publice din localitatile cu maximum 50.000 de locuitori din Regiunea Sud Muntenia. Valoarea finantarii nerambursabile va fi cuprinsa intre 300.000 euro si 1.000.000 euro, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu cel putin 10%, in numerar, din bugetul proiectului.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.