Barroso, implicat in finantari ilegale?

Jose Manuel Durao Barroso, presedintele Comisiei Europene, este in centrul unui scandal in Portugalia, care i-ar putea compromite candidatura pentru un nou mandat de cinci ani in fruntea Executivului european.

Presa de la Lisabona afirma ca justitia din Portugalia a intrat in posesia unor documente despre finantarile ilegale primite de Partidul Social Democrat (PSD) lusitan in 2002, cand era condus de actualul presedinte al Comisiei Europene.

Aceste documente arata ca PSD ar fi primit, in martie 2002, aproximativ 230.000 de euro de la societatea de constructii Somague, pentru campania sa electorala. Dezvaluirile sunt, evident, stanjenitoare pentru Durao Barroso, care a fost presedinte al PSD din 1999 si, dupa victoria din alegeri din aprilie 2002, a devenit prim-ministru.

Secretarul general al PSD din acea epoca, Jose Luis Arnaut, a declarat insa presei ca isi asuma “responsabilitatea obiectiva” a donatiei, ceea ce l-ar exonera pe presedintele Comisiei Europene de eventuale critici sau acuzatii legale. Deocamdata, Comisia Europeana a refuzat sa faca precizari legate de aceast scandal, invocand princi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.