Subventii de 1,57 milioane de lei pentru edituri

Administratia Fondului Cultural National (AFCN) contribuie cu fonduri pentru aparitia a 144 de carti de la 34 de edituri in acest an.

102 edituri s-au inscris la concursul pentru obtinerea de finantari de la Administratia Fondului Cultural National (AFCN), dintre care 34 vor primi subventii in valoare de 1.57 milioane de lei.

AFCN a acordat fonduri pentru editarea a 144 de titluri de carte din portofoliul editurilor inscrise in concurs.

Cea mai consistenta finantare a primit-o Editura Aula, 186.501 lei pentru 8 titluri de carte: “O istorie secreta a literaturii romane”, “Viata ca un film porno”, Dictionarul Fundamental al Limbii Romane, “Scrisorile unui Geniu”, “Antologia Literaturii Romane”, “Aide-memoir”, “Junii 007” si “Mihail Sebastian”. Muzeul National al Literaturii Romane a beneficiat de 126.264 lei pentru patru titluri, obtinand a doua suma ca importanta dupa cea primita de Editura Aula.

AFCN a mai subventionat, cu sume in valoare de 751.586 de lei, 45 de proiecte dedicate revistelor si publicatiilor culturale. Urmatoarea sesiune de finantari oferite de organizatie pentru proiecte culturale va avea loc in perioada octombrie-noiembrie.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.