Centru de adapost pentru copiii strazii din Pascani

La Pascani se va construi un adapost de zi si de noapte pentru copiii strazii. Mare parte din finantarea proiectului va fi nerambursabila.

O suma de 187.550 euro va veni de la Banca de Dezvoltare a Comunitatii Europene, iar 6.000 euro de la Guvern prin intermediul Agentiei Nationale de Protectie a Copilului.

Consiliul Judetean a pus la dispozitie un teren pentru cladire, evaluat la 52.500 euro, a declarat Ion Serbina, secretarul Consiliului Judetean (CJ).

In prima sedinta a CJ se va analiza propunerea de alocare a 90.000 lei pentru demararea documentatiilor. Cu aceasta suma urmeaza sa se realizeze studiul de fezabilitate si proiectul tehnic.

Reprezentantii CJ sustin ca banii necesari pentru realizarea documentatiei vor fi alocati de la un alt capitol bugetar, o investitie de la Hirlau unde s-au inregistrat economii fata de prevederea bugetara.

Adapostul va avea 50 de locuri. Nu va fi un centru inchis. Astfel de centre trebuie sa aiba un caracter deschis. Copilul nu trebuie sa simta izolarea lui de strada.

Vor sta temporar la adapost, unde vor avea asistenti sociali, psihologi. Constructia se vrea a fi demarata chiar din acest an, a precizat Serbina.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.