5.000 euro/an profit dintr-o ferma de melci

In judetul Timis, fermierii au gasit noi tehnici pentru a se adapta conditiilor climaterice. Investitia minima este de 10.000 de euro, in care este inclus si un teren de cel putin 2.000-2.500 mp.

O ferma de melci cere trei lucruri: timp, teren si bani. Investitia minima este de 10.000 de euro, in care se include si un teren de cel putin 2.000-2.500 mp. Timpul zilnic pe care trebuie sa il acorde proprietarii melcilor este de 2-3 ore pe zi, pentru irigatii zilnice, igiena, stoparea daunatorilor.

Amortizarea investitiei nu se face imediat, ci dureaza cam trei ani, iar din cel de-al patrulea se poate lucra pe profit.

Nu este o afacere din care sa traiesti, ci mai degraba o sursa suplimentara de venit. Profitul este de cam 5.000 de euro pe an. Avantajul este ca exploatarea costa numai 1.000 euro/an, investitia mai mare fiind la inceput.

Carnea de melc este considerata delicatesa, dar in restaurantele romanesti nu este destul de cunoscuta. Pietele de desfacere cele mai bune sunt Spania, Italia si Franta. Pe piata autohtona carnea de melc prelucrata se regaseste numai in supermarketuri, la preturi de peste 100 euro/kg.

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a finantat prin programul SAPARD 118 contracte pentru infiintarea fermelor de melci, in valoare totala de 42,5 milioane lei.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.