Profitul Bancii Romanesti a urcat cu 20%

Profitul Bancii Romanesti, membra a grupului bancar elen National Bank of Greece (NBG), a urcat cu 20% in prima jumatate a acestui an fata de acelasi interval din 2006, pana la 5,1 milioane euro.

Venitul net din dobanzi a urcat cu 42% in prima jumatate a acestui an fata de primele sase luni ale anului precedent, pana la 25,3 milioane euro. Veniturile nete din comisioane incasate de Banca Romaneasca au scazut cu 3% in primul semestru, pana la 5,7 milioane euro.

Afacerile in Romania i-au adus NBG un venit din activitatea de baza de 30,9 milioane euro in primele sase luni ale anului, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a lui 2006.

Portofoliul de credite al Bancii Romanesti a avansat cu 81% in intervalul iunie 2006 – iunie 2007 pana la 1,049 miliarde euro.

Numarul sucursalelor si agentiilor a crescut pana la 88 la sfarsitul primului semestru al acestui an, fata de 44 de unitati la sfarsitul lunii iunie a anului trecut, “favorizand cucerirea de noi cote de piata in sectorul de retail”, potrivit raportului financiar publicat de compania-mama.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.