Targu Frumos: Primaria doreste modernizarea Serviciului public comunitar de evidenta a persoanei

Primaria orasului Targu Frumos a depus Proiectul “Sistem informatic integrat pentru serviciul de evidenta a persoanei”, pentru a obtine finantare din fonduri PHARE.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative, prin Unitatea Centrala pentru Reforma Administratiei Publice, in cadrul Programului PHARE 2005-2006 “Intarirea capacitatii administratiei publice locale de a gestiona servicii publice”, finantat de Uniunea Europeana, a lansat concursul de proiecte in cadrul Fondului de Modernizare pentru dezvoltarea Administratiei Publice Locale.

In cadrul acestui Program, Primaria orasului Targu Frumos a depus Proiectul “Sistem informatic integrat pentru serviciul de evidenta a persoanei”.

Obiectivul general al proiectului il constituie implementarea unui sistem informatic integrat necesar modernizarii activitatilor din Primaria orasului Targu Frumos si automatizarea tuturor structurilor care prelucreaza date cu caracter personal, in vederea emiterii si eliberarii documentelor oficiale, necesare cetatenilor.

Ceea ce doreste Primaria orasului Tg. Frumos sa realizeze prin acest proiect, pentru a veni in spijinul grupului tinta, in mod direct si in sprijinul reformei informatizate a administratiei publice locale, in mod indirect, se transpune in urmatoarele elemente:

– Dezvoltarea infrastructurii de tehnica de calcul prin achizitionarea de calculatoare, servere, imprimante, echipamente necesare preluarii imaginii cetatenilor, etc.;

– Informatizarea Serviciului public comunitar de evidenta a persoanei, prin introducerea unui sistem informatic integrat, care sa corespunda politicii de automatizare a activitatii tuturor structurilor care prelucreaza date cu caracter personal;

– Dezvoltarea unor functii informatice de nivel superior, prin mecanisme soft-ware si resurse hard adecvate, menite sa asigure punerea in aplicare a reglementarilor privind confidentialitatea si protectia datelor referitoare la persoana, pentru asigurarea compatibilitatii cu Sistemul National Informatic de Evidenta a Persoanelor.

Dupa cum mentioneaza primarul orasului Targu Frumos, Gheorghe Tataru, Primaria a solicitat aceasta finantare intrucat Serviciul public comunitar de evidenta a persoanei din cadrul Primariei orasului Tg. Frumos asigura activitatea de evidenta a persoanei pentru 17 unitati administrativ – teritoriale din judetul Iasi si un numar de 78.328 cetateni, iar prezentarea zilnica, la ghiseu, a unui numar mediu de 60 de cetateni, pentru care se efectueaza servicii informatizate, precum si colaborarea cu toate structurile care prelucreaza date cu caracter personal a dus la uzura fizica si morala a instrumentelor si echipamentelor specifice, precum si la incompatibilitatea sistemelor informatice si de comunicatii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.