Modificarea Ordinului MADR nr. 295/2007 pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza crescatorii de animale – speciile bovine si ovine/caprine, cu privire la modificarea Ordinului MADR nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in anul 2008.

Ordinul a fost semnat miercuri, 11 iunie 2008, urmand a fi publicat in termenul cel mai scurt in Monitorul Oficial al Romaniei.

Modificarea vizeaza extinderea termenului limita de depunere a cererilor de sprijin, atat pentru exploatatiile de bovine cat si cele de ovine/caprine, dar si schimbarea datei de referinta pentru indeplinirea criteriului de eligibilitate a exploatatiilor de bovine.

Astfel, pentru anul 2008, data de referinta pentru inregistrarea in Registrul National al Exploatatiilor a animalelor, specia bovine, va fi 31 ianuarie 2008, iar termenul limita de depunere a cererilor este de 15 iulie, cu 30 de zile mai mult decat termenul initial.

APIA solicita crescatorilor de bovine sa se prezinte la sediile locale si judetene ale agentiei pentru a depune o noua cerere de sprijin pentru plata nationala directa complementara pentru sectorul zootehnic. Toti crescatorii de bovine, indiferent daca au avut sau nu modificari a numarului de capete in exploatatie, sunt chemati sa completeze noul formular al cererii de sprijin.

Pentru specia ovine/caprine, se mentin aceleasi conditii de eligibilitate pentru sprijinul financiar, fiind modificat termenul limita de depunere a cererilor, respectiv 30 iunie 2008, cu 15 zile mai mult fata de termenul initial. De asemenea, se modifica perioada de control pe teren pentru specia ovine/caprine, acasta urmand a fi efectuat in perioada 1 iulie â?? 30 septembrie a.c., perioada in care solicitantii de prima pe cap de animal sunt obligati sa mentina efectivul solicitat pentru plata la adresa mentionata in cerere.

Informatii suplimentare

Ordinul MADR 358/11.06.2008 – modifica Ordinul 295/2007 cu privire la modul de implementare, conditiile specifice si criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic.

Conditii de eligibilitate pentru specia bovine:

“Art. 21.(1) Pentru anul 2008 prima pe exploatatie se acorda producatorilor agricoli mentionati la art. 1 o singura data pe an, in functie de efectivul de bovine inregistrat in Registrul national al exploatatiilor la data de 31 ianuarie 2008, care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) exploatatia sa fie de minimum trei capete de bovine;

b) varsta bovinelor sa fie de minimum sase luni;

c) exploatatia sa fie inregistrata in Registrul national al exploatatiilor la data solicitarii primei;

d) sa nu aiba datorii la bugetul de stat si la bugetul local.

Conditii de eligibilitate pentru specia ovine/caprine:

“(1) Prima pe cap de animal se acorda producatorilor agricoli mentionati la art. 1, o singura data pe an, pentru femele ovine si/sau femele caprine care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) efectivul din exploatatie sa fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au implinit varsta de minimum un an pana la 31 martie a anului in care se face solicitarea primei;

b) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima este inscris in Registrul national al exploatatiilor pana la data solicitarii primei;

c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicita prima sa fie mentinut in exploatatie la adresa mentionata in cerere, in perioada 1 iulie – 30 septembrie, in vederea efectuarii controlului la fata locului de catre organismul delegat de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, conform procedurii de control elaborate de catre aceasta;

d) sa nu aiba datorii ia bugetul de stat si la bugetul local.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.