Piatra Neamt: Profesorii din mediul rural se pot perfectiona pe bani europeni

La Casa Corpului Didactic a avut loc lansarea licitatiilor deschise de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor pentru proiecte cu tema “Dezvoltarea formarii continue a cadrelor din invatamantul preuniversitar”.

Obiectivele specifice ale programului sunt:

– dezvoltarea si consolidarea capacitatii locale de a furniza programe de calitate, care sa acopere o gama larga de categorii de profesori din liceele rurale si asigurarea unei distributii echilibrate de furnizori de formare la nivel national;

– identificarea competentelor necesare profesorilor pentru a stimula spiritul intreprinzator al elevilor si dezvoltarea carierelor lor profesionale, indeosebi in cadrul si beneficiul comunitatii rurale locale.

Finantarea proiectelor este facuta de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei in cadrul programului de Coeziune Economica si Sociala Phare 2005 si 2006. Suma disponibila alocata prin programul Phare 2006 este de 800.000 de euro.

Finantarea UE reprezinta 75% din sumele prevazute pentru realizarea obiectivelor, iar Guvernul cofinanteaza cu 25%. Marimea granturilor este de minim 35.000 de euro, iar cea maxima de 65.000 euro, ceea ce reprezinta 97% din bugetul proiectului. Contributia proprie a aplicantului este de 3% in numerar.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.