Terenurile agricole ale consiliilor locale vor primi subventii UE

Consiliile locale care administreaza terenuri agricole pot primi subventii pe suprafata, din fonduri UE si de la bugetul de stat, daca respecta conditiile de ingrijire a solului si desfasoara propria activitate agricola.

Consiliile locale pot primi bani daca terenurile nu sunt inchiriate, date in arenda sau concesiune, iar autoritatile locale nu percep taxe de pasunat pentru ele.Totodata, terenurile trebuie sa fie lucrate, consiliul local fiind obligat sa desfasoare activitate agricola proprie, cu respectarea conditiilor impuse oricarui fermier care vrea subventii de la UE si de la stat. Regulile care trebuie respectate se numesc bune practici agricole si de mediu (Good Agricultural and Environment Conditions – GAEC), respectiv un set de 11 conditii minimale de intretinere a solului.

Exemple de astfel de reguli sunt evitarea eroziunii, prin acoperirea terenurilor cu culturi de toamna, in timpul iernii si/sau lasarea pamantului nelucrat dupa recoltare, pe cel putin 20% din suprafata arabila totala a fermei. Alta conditie pentru obtinerea banilor este detinerea unui teren de minimum un hectar, impartit in parcele de cel putin 0,3 hectare.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.