BEI vrea sa finanteze reabilitarea drumurilor nationale

Peste o mie de kilometri de drumuri vor fi reabilitati incepand din primavara anului viitor.

Banca Europeana de Investitii doreste sa finanteze cea de a 7 etapa a programului de reabilitare a drumurilor nationale, precum si proiectele privind constructia de drumuri expres.

Lucrarile vor fi incepute in aprilie 2008. Exista deja acorduri de imprumut cu Banca Europeana de Investitii, nu doar de transport, ci si de mediu, in valoare de 3.15 miliarde de euro. Dintre aceste acorduri, o mare parte sunt proiecte de infrastructura de transport rutier.

BEI a anuntat ca este interesata de finantarea celui de-al 7-lea program de reabilitare a unor drumuri nationale, precum si de dezvoltarea unei retele de drumuri expres.

Una din cauzele pentru care o mare parte din proiectele de infrastructura sunt intarziate este faptul ca exproprierile se fac intr-un ritm lent.

In luna iulie Romania va primi un imprumut de 450 milioane euro de la Banca Europeana de Investitii la care se va adauga o jumatate de miliard, contributia de la bugetul de stat, fonduri care vor fi folosite pentru reabilitarea drumurilor nationale incepand din aprilie 2008.

Sursa: The Money Channel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.