Proiect european pentru bolnavii HIV/SIDA

Fundatia Alaturi de voi Romania (ADV) organizeaza in data de 12 septembrie, la Sala Galbena a Prefecturii, rezultatele proiectului “Servicii de informare, consultanta si asistenta juridica pentru persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”.

Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana printr-un program Phare cu suma de 63.741 euro si cofinantat de ADV cu 7083 de Euro si s-a fost derulat pe durata a 12 luni, in perioada 20 septembrie 2006 – 20 septembrie 2007.

In aceasta perioada au fost realizate dezbateri privind drepturile si obligatiile persoanelor infectate si afectate HIV/SIDA, in 12 comunitati rurale din judetele Iasi, Constanta si Mures.

In urma acestor dezbateri, s-a ajuns la concluzia ca exista un nivel foarte redus de cunostinte privind legislatia care protejeaza persoanele infectate si afectate HIV/SIDA, atat in comunitati cat si la nivelul autoritatilor locale.

Pe parcursul desfasurarii proiectului, reprezentantii fundatiei au depistat ca inca se incalca drepturile acestor persoane.

Sursa: Ziua de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.