Bacaul vrea sa combata somajul cu fonduri UE

Subprefectul judetului Bacau a participat la intalnirea de lucru a Pactului Teritorial pentru Ocupare si Incluziune Sociala pentru Regiunea Nord-Est care s-a desfasurat la Iasi, in Sala Galbena a Prefecturii.

Evenimentul a fost organizat deoarece se apropie momentul deschiderii liniilor de finantare postaderare in vederea pregatirii preliminare a proiectelor de dezvoltare a resurselor umane care promoveaza masurile de incluziune sociala “PHARE 2004”.

Discutiile au vizat strategia de consolidare a parteneriatelor, precum si proiectele strategice implementate la nivel regional in tarile UE in cadrul finantarilor oferite de catre Fondul Social European (FSE). Reprezentantii Parteneriatului Judetean Bacau au prezentat, la Iasi, proiecte de interventie pentru “Incluziune sociala”, “Formare profesionala” si “Ocuparea fortei de munca”.

Pactul Teritorial pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala pentru Regiunea Nord-Est este realizat in cadrul proiectul Phare 2003 “Sprijin pentru MMSSF privind Elaborarea si Implementarea Politicilor de Ocupare a Fortei de Munca” si a fost semnat in 19 septembrie 2006.

Scopul pactului este crearea de proiecte viabile pentru obtinerea fondurilor europene destinate efectiv dezvoltarii locale.

Sursa: Desteptarea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.