Braila: Campanie de popularizare a fondurilor structurale

Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Braila declanseaza o campanie de popularizare a fondurilor structurale oferite Romaniei de catre Uniunea Europeana in scopul dezvoltarii mediului rural si imbunatatirii vietii in sate.

Subiecte ce vor fi aduse in discutie vizeaza modul de atragere a finantarilor europene prin fondurile structurale, prin cele trei masuri ce intereseaza zona noastra, formarea si dezvoltarea grupurilor de producatori in sectorul legume – fructe si subventiile acordate sub forma de bonuri valorice conform Ordinului nr. 687/2007.

Prima comuna in care vor ajunge inginerii consultanti ai oficiului este Movila Miresii, unde intalnirea cu satenii, agentii economici si oficialitatile locale incepe la ora 10:00. Pentru miercuri, 12 septembrie, sunt programate comunele Galbenu – ora 10:30; Visani – 12:30 si Jirlau – 14:00.

Intalnirile sunt organizate cu sprijinul Centrelor Locale de Consultanta Agricola si Primariilor.

In anul 2007 pot fi depuse proiecte pe patru masuri ale Planului National de Dezvoltare Rurala – PNDR. Cele patru masuri vizeaza sprijinul pentru zonele montane (defavorizate), managementul resurselor naturale in agricultura si silvicultura, masura de renovare si dezvoltare a satelor si modernizarea exploatatiilor agricole.

Aceste masuri beneficiaza in urmatorii sapte ani de peste 4,6 miliarde de euro, numai pentru 2007 fondurile alocate dezvoltarii rurale depasind 741 milioane de euro. Ghidul solicitantului, pentru fiecare masura in parte, va fi lansat la mijlocul lunii octombrie, dupa discutiile programate cu reprezentantii CE la Bucuresti, la inceputul lunii octombrie.

Sursa: Obiectiv Vocea Brailei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.