Vaslui: Parteneri sociali cu Republica Moldova

Judetul Vaslui impreuna cu patru raioane moldovene doreste crearea unui proiect prin care sa se asigure servicii sociale la standarde europene, atat la nivel local, cat si la nivel interregional.

Dorinta de crestere a capacitatii principalilor furnizori de servicii sociale din judetul Vaslui si patru raioane din Republica Moldova (Hancesti, Leova, Cantemir, Soroca) de a oferi servicii sociale la standarde europene a reunit, la Vaslui, reprezentanti ai autoritatilor judetene vasluiene, ai DASPC Vaslui si o delegatie din Republica Moldova.

Proiectul, a carui valoare ajunge la suma de 35.752 de euro din care, 32.176 finantati de Uniunea Europeana, doreste crearea unei retele viabile de parteneri sociali, atat la nivel local cat si la nivel interregional.

Proiectul va avea in vedere elaborarea unei cereri de finantare in domeniul social, asigurarea serviciilor de asistenta sociala pentru copilul aflat in dificultate, asistenta sociala in domeniul protectiei persoanelor varstnice sau a persoanelor cu dizabilitati.

La nivel local se doreste planificarea serviciilor sociale si identificarea resurselor pentru crearea de servicii sociale la standarde europene.
Ca rezultate se asteapta infiintarea unei retele parteneriale de furnizori de servicii sociale, functionala atat la nivel local cat si interregional, care sa cuprinda 23 de parteneri. Se mai doreste formarea a 55 de specialisti in asistenta sociala, bine instruiti in domenii de mare interes si o strategie unitara de asistenta sociala a judetului Vaslui.

Sursa: Adevarul de Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.