Proiectul privind dezvoltarea Statiunii Moneasa a ajuns in faza finala

Lucrarile in cadrul proiectului “Dezvoltarea potentialului turistic al statiunii balneoclimaterice Moneasa”, din judetul Arad, se afla pe ultima suta de metri.

Marea parte a investitiei a fost finalizata in luna decembrie, iar pentru acest an au mai ramas de efectuat unele retusuri la partea de infrastructura. Lucrarile de reabilitare a retelei de apa, canalizare au necesitat unele sapaturi, astfel ca se impune ca drumurile sa fie readuse la forma initiala.

In momentul in care conditiile meteo vor permite se va continua cu partea de asfaltare si punerea de pavele. Partea de cladiri si interior este finalizata 100%. “Termenul pentru finalizarea lucrarilor a fost prelungit pana la data de 18 aprilie 2008. Din cauza conditiilor meteo a trebuit sa oprim lucrarile care tin de infrastructura. Nu vrem sa facem lucrari in pripa, in conditii proaste. Vrem ca acest proiect sa se termine cat mai repede, dar am avut in vedere in primul calitatea lucrarilor, durabilitatea lor, si este foarte clar ca asfaltari si pavelari nu se pot face iarna la minus 10 grade. Tot ceea ce inseamna parte de cladiri la Centrul sportiv, de informare turistica, alimentare cu apa, statie de epurare, statie de tratare este finalizat”, a declarat Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean.

Valoarea totala a contractului este de 4.078.660 euro, din care finantarea nerambursabila (PHARE+Guvern) este de 3.660.000 euro, iar finatarea Consiliul Judetean Arad este 278.576 euro. Finantare Consiliul local Moneasa este 139.079 euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.