Gorj: Functionari trimisi in judecata pentru fraude cu bani europeni

Primarul comunei Sacelu din judetul Gorj si alti 7 oameni de afaceri si functionari, vor fi judecati pentru fraudarea bugetului Comunitatii Europene cu aproximativ 175.000 de euro.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Craiova – Biroul Teritorial Targu Jiu i-au trimis in judecata pe Danut Rentea, primarul comunei Sacelu din judetul Gorj, care se afla in stare de arest preventiv, si pe alte 7 persoane pentru fraudarea bugetului general al Comunitatilor Europene cu suma de 589.505,97 lei, echivalentul a aproximativ 175.000 de euro.

In acelasi dosar, Cornel Cimpoieru, inspector-sef adjunct in cadrul Inspectoratului Judetean de Constructii Gorj, este cercetat de procurori pentru savarsirea infractiunilor de primire de foloase necuvenite, trafic de influenta, fals intelectual in forma continuata, complicitate la folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au drept rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene.

Potrivit procurorilor, in cursul anului 2004, Primaria comunei Sacelu din judetul Gorj a beneficiat de fonduri SAPARD in valoare de 2.942.153,7 lei pentru realizarea lucrarii “Extindere si modernizare, alimentare cu apa comuna Sacelu, judetul Gorj”.

Anterior licitatiei organizate pentru desemnarea firmei castigatoare, primarul comunei Sacelu a acceptat propunerea facuta de omul de afaceri Alexie Mihaila de a primi suma de 120.000 de lei pentru a i se atribui lucrarea.

Procurorii au mai retinut ca Rentea Danut si Mihaila Alexie, ajutati de ceilalti sase inculpati, au falsificat mai multe inscrisuri pe care le-au depus la Agentia SAPARD, avand drept consecinta obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene, iar S.C. Hiral Exim S.R.L. a incasat pe nedrept contravaloarea unor lucrari neexecutate sau executate necorespunzator.

Sursa: Standard.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.